НАЧАЛО   
 
  Вид:
 
  Под-вид:
  Локация:    населени места
Населени места:    локация
  Цена от: Цена до:
  EUR EUR
 

  България е страна с богато историческо минало и перспективно икoномическо бъдеще.

 Разположена е в центъра на Балканския полуостров. На север граничи с Румъния, на изток с Черно море, на юг с Турция и Гърция, а на запад с Македония и Сърбия. Република България е малка страна с площ около 111 хиляди кв.м, с население приблизително 8 млн. души. Най – големия град в страната е столицата София, с население около 1 млн. души. На второ място е Пловдив, с населeние около половин милион души, на трето - Варна и след нея Бургас.

 Релефът на България е изключително разнообразен. Физическата карта на България наподобява лъв. По цялата северната граница от запад на изток се простира река Дунав, която дава името на Дунавската равнина до нея. След зелената равнина следва кяфявата ивица на Стара планина, която разделя страната наполовина. Продължавайки на юг стигаме до Тракийската низина.

 Цялата юго-западна част е заета от планини. Родопите с заоблени и покрити с гори върхове, където се намира известния ски курорт Пампорово. Най-високата на Балканите Рила планина. Нейния връх Мусала е 2925 метра на морското равнище. Тук се намират Рилския манастир, който е под охраната на ЮНЕСКО и е част от световното историческо и културно наследство и ски курорта Боровец. В съседната Пирин планина, също млада и висока планина, е най-нашумелия ски курорт в момента – Банско, който предлага прекрасни условия за почивка и спорт. Българските реки са много, но не са пълноводни.

  Единствената плавателна река е Дунав. Най-голямата река, която извира в България е Марица. Тя минава през Пловдив и се влива в Егейско море в Гърция. Климатът на България е умерено-континентален. Поради разнообразието на релефа в страната има 5 климатични зони. В планините зимата е мека, но продължителна. Лятото на морето е слънчево и горещо. Есента съшо е топла и продължителна. В южната част на страната се чувства влиянието на Средиземно море. Тук растат много вечнозелени растения. Често се срещат фурма, смокиня, нар и магнолия. Най-разпостранените широколиствените дървесни видове в България са дъб, бук, липа, топола, кестен, ясен и бор, елха и лиственица от иглолиствените. Често се среща ливански кедър. Животинския свят е също много разнообразен. Най-голямото животно е мечката. В горите живеят лисици, вълци, диви прасета, елени, зайци, чакали. В България има много ловни стопанства.